LOADING

Type to search

Hasiči Život

Zásahy pezinských hasičov v okrese Pezinok

redaktor tvpk 03 septembra 2024

Zásahová činnosť hasičskej jednotky Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného  zboru v Pezinku od 26. 08. 2024 – 01. 09. 2024

26. 08. 2024 Modra – Jednotka bola vyslaná k otváraniu bytu v Modre, Komenského 10 na šiestom poschodí. Jednotka sa do bytu dostala pomocou lezeckej techniky a následne otvorila byt. Po ukončení všetkých prác sa jednotka vrátila späť na svoju základňu.

27. 08. 2024 Pezinok – Jednotka bola vyslaná na hniezdo sršňov pri mestskej budove na Zumberskej ulici v Pezinku. Jednotka pomocou obleku a rebríka a postrekmi proti hmyzu sršne zlikvidovala a vrátila sa na svoju základňu.

29. 08. 2024 Pezinská Baba – Jednotka bola vyslaná k dopravnej nehode 2 motorových vozidiel. Jednotka zabezpečila vozidlá proti vzniku požiaru, pozametala vozovku a vrátila sa na svoju základňu.

29. 08. 2024 Pezinská Baba – Jednotka bola v popoludňajších hodinách vyslaná k dopravnej nehode motorky a os. motorového vozidla na Pezinskej Babe. Po príchode na miesto jednotka zistila , že vodič vozidla bol bez zranení mimo vozidla, motorkár ležal v blízkom lese so zranením. Jednotka poskytla osobe prvú pomoc, po prílete vrtuľníka asistovali leteckým záchranárom. Auto jednotka odtiahla na odstavné miesto a motorku na vozovku. Potom sa jednotka vrátila na svoju základňu.

29. 08. 2024 Svätý Jur – Jednotka bola vyslaná k požiaru porastu vo Svätom Jure pri Wiegerovej vile. Na mieste požiaru sa už nachádzala DHZ Svätý Jur, neskôr prišla 1x cisterna z Bratislavy. Jednotky požiar uhasili a vrátili sa na svoju základňu.

30. 08. 2024 – Príslušníci z hasičských staníc Senec a Pezinok s hasičskou technikou Nissan Navara 1+0 a Kia Sportage 1+0. boli povolaní k likvidácii požiaru lesa pri obci Pohorelá, okres Brezno.

01. 09. 2024 Šenkvice – Jednotka bola vyslaná k požiaru poľa. Po príchode na miesto zásahu bolo zistené, že sa jedná o požiar balíkov slamy. Na rozobratie balíkov bol povolaný mechanizmus z  družstva. Jednotka počas hasenia ochraňovala okolité prostredie. Na miesto požiaru sa dostavila DHZo Šenkvice. Balíky slamy boli presunuté na betónovú plochu a za asistencie DHZo Šenkvice ponechané na dohorenie .Jednotka sa vrátila na svoju základňu.

01. 09. 2024 Pezinok – Jednotka bola vyslaná na odchyt bodavého hmyzu na detskom ihrisku v Pezinku na ulici Za hradbami. Jednotka bodavý hmyz zlikvidovala pomocou prostriedkov na jeho likvidáciu. Následne sa vrátila na svoju základňu.

Inzercia