LOADING

Type to search

Aktuálne cestovný ruch Samospráva Život

Turistický sprievodca Mesta Pezinok – informácie na jednom mieste

redaktor tvpk 06 augusta 2024

Od pondelka 5. 8. 2024 sa nachádzajú na webovej stránke mesta Pezinka užitočné informácie podporujúce turistický ruch – nová stránka „Turistický sprievodca Mesta Pezinok“ poskytuje návštevnícke informácie na jednom mieste.


Cieľom novej webovej stránky je uľahčiť vyhľadávanie návštevnícky pútavých miest Pezinka a prispieť tak k príjemnému pobytu s nezabudnuteľnými zážitkami. Prináša komplexné informácie priamo do vrecka každého, kto chce objavovať krásy Pezinka. Vďaka prehľadnému usporiadaniu a mobilnej optimalizácii sa užívatelia ľahko zorientujú v piatich hlavných oblastiach atraktívnych tém.

Čo sa dá nájsť na stránke?

  1. Zaujímavé miesta – pre objavovanie významných miest, ktoré stojí za to vidieť v Pezinku. Od historických pamiatok až po významné miesta mesta.
  2. Náučné chodníky – interaktívna mapa zobrazí sieť náučných chodníkov v okolí Pezinka. Ideálna príležitosť na aktívny odpočinok v prírode.
  3. Voľný čas – miesta, kde sa nachádzajú detské ihriská a športoviská.
  4. Kultúrne centrum – bohatý program kultúrnych podujatí, ktoré mesto Pezinok ponúka. Zároveň aj s možnosťou zakúpiť si vstupenky na koncerty, výstavy či divadelné predstavenia.
  5. Kino Pezinok – informácie o aktuálnom programe premietania filmov v pezinskom kine s možnosťou zakúpenia vstupenky.



O živote v Pezinku informuje posledný „preklik“ z ponukového menu Webové stránky mesta, ktorý prepojí na oficiálne stránky mesta Pezinok.



Prednosťou novej stránky sú interaktívne mapy, ktoré umožňujú objavovať rôzne témy a miesta atraktívne nielen pre návštevníkov, ale aj pre domácich. Mapy poskytujú možnosť zobrazovania na základe vlastných preferencií danej témy – prostredníctvom jednoduchého zapnutia alebo vypnutia filtrov sa zobrazia len tie miesta, ktoré konkrétneho návštevníka mesta zaujímajú. Nová stránka je optimalizovaná pre používanie na smart telefónoch, vďaka čomu ju môžeme nazvať aj návštevníckymi informáciami do vrecka. Je postavená na systéme ArcGIS Hub. Tento systém je ľahko konfigurovateľná cloudová platforma, ktorá sústreďuje a organizuje ľudí, dáta a nástroje na dosiahnutie konkrétnych zobrazovacích cieľov.



Stránka má v sebe integrovaný aický prekladač do desiatok cudzích jazykov, čím uľahčuje komfortné vyhľadávanie informácií o Pezinku pre návštevníčky a návštevníkov z celého sveta.

Inzercia