LOADING

Type to search

Hasiči Život

Zásahy profesionálnych hasičov v okrese Pezinok

redaktor tvpk 30 júla 2024

Zásahová činnosť hasičskej jednotky Okresného riaditeľstva Hasičského a záchranného zboru v Pezinku od 22. 07. 2024 – 28. 07. 2024



22. 07. 2024 Štefanova – Jednotka bola vyslaná k požiaru strniska na poli v obci Štefanová, horelo strnisko o rozlohe 150x30m2. Použité boli asanačné lišty a jeden vysokotlaký prúd na balíky so senom. Po zbalení vecných prostriedkov sa jednotka vrátili na základňu.

22. 07. 2024 Pezinok – Jednotka bola vyslaná k dopravnej nehode jedného osobného motorového vozidla na Šenkvickej ceste v Pezinku. Po príchode bolo vozidlo na streche, vodičovi bola poskytnutá prvá pomoc, protipožiarne zabezpečenie vozidla. Po príchode polície a RZP jednotka pomohla vodiča naložiť do sanitky, nehoda bola zdokumentovaná. Následne jednotka vozidlo prevrátila a následne bola obnovená premávka. Po zbalení vecných prostriedkov sa jednotka vrátila na základňu.

23. 07. 2024 Svätý Jur – Bratislava – Jednotka bola vyslaná k dopravnej nehode osobného vozidla a motocykla medzi Svätým Jurom a Bratislavou. Na miesto dorazila aj RZP a polícia. Jednotka pomohla naložiť motorkára do sanitky, odpratala cestnú komunikáciu a sprejazdnila oba jazdné pruhy. Po ukončení prác si jednotka pobalila vecné prostriedky a vrátila sa na svoju základňu.

23. 07. 2024 Pezinok, Psychiatrická nemocnica P. Pinela – Jednotka bola vyslaná na pomoc pri vyhľadávaní osoby. Jednotka šla na miesto so štvorkolkami a asistovala polícii. Na miesto prišiel aj operátor dronu.

26. 07. 2024 Modra – Kráľova – Jednotke bol nahlásený požiar prístavby rodinného domu / sklad sviečok / v Modre Kráľovej na Národnej 20. Po príchode na miesto jednotka lokalizovala a následne likvidovala požiar pomocou vysokotlakových prúdov. Jednotka po likvidácii požiaru odvetrala priestory a vrátila sa na svoju základňu.

26. 07. 2024 Pezinok – Jednotka bola vyslaná na technickú pomoc na Drevársku 23 v Pezinku. Prieskumom bolo zistené, že sa jedná o únik chemickej látky IZOKYANAT v množstve cca 200 litrov. K úniku prišlo počas technologického procesu vo vnútri objektu. Do príchodu jednotky bol únik zastavený a v prevádzke ani priľahlých kanceláriách sa osoby už nenachádzali. Na miesto udalosti sa dostavilo aj ekologické vozidlo. Následne sa príslušníci podieľali na neutralizácii vytečenej látky. Po ukončení prác a poučení majiteľa o ďalšom postupe sa jednotka vrátila na svoju základňu.

27. 07. 2024 Viničné – Jednotka bola vyslaná na dopravnú nehodu troch osobných motorových vozidiel. Po príchode jednotka spravila na vozidlách protipožiarne opatrenia odstránila vozidlá z cesty, upratala prevádzkové kvapaliny, očistila vozovku. Po ukončení prác zbalila vecné prostriedky a vrátila sa na svoju základňu.

27. 07. 2024 Pezinok – Jednotka bola vyslaná k obesenej osobe v Kučišdorfskej doline. Osoba sa nachádzala na strome. Jednotka ju spustila pomocou lezeckej techniky. Zbalila vecné prostriedky a vrátila sa na svoju základňu.

27. 07. 2024 Slovenský Grob – Jednotka bola vyslaná na dopravnú nehodu s jednou zranenou osobou v Slovenskom Grobe. Jednotka po príchode na miesto zranenú osoba vytiahla s vozidla a odovzdala do opatery RZP. Jednotka vykonala na vozidlách protipožiarne opatrenia, odstránila vozidlá z vozovky, zbalia vecné prostriedky a vrátila sa na svoju základňu.

Inzercia