LOADING

Type to search

Dobrovoľní hasiči Život

Zásahy DHZ Pezinok – vytečená nafta a olej ako aj požiar lesa

redaktor tvpk 26 júla 2024

15. júl – Obchodná ulica, Pezinok

Cez operačné stredisko HaZZ Bratislava bol vyhlásený poplach jednotke DHZ Pezinok. Išlo o olej na vozovke na Obchodnej ulici v Pezinku. Jednotka prieskumom zistila, že sa jedná o vytečenú naftu z vozidla na cestnej komunikácii v dĺžke cca 80m na ulici Obchodná. Na mieste udalosti sa už nikto nenachádzal. Jednotka na očistenie vozovky použila sorbent. Počas prác okoloidúci cyklista jednotku informoval, že nafta je aj na vozovke na križovatke Obchodná-Okružná, kam sa jednotka následne presunula. Po očistení križovatky sa jednotka presunula na kruhový objazd na Mladoboleslavskej ulici, kde bola taktiež rozliata nafta. Vozovka bola zasypaná a očistená sorbentom Po ukončení prác si jednotka zbalila vecné prostriedky a bola vyslaná na ďalšiu udalosť.

15. júl – Holubyho, Pezinok

DHZ Pezinok bol vyslaný na poplach, ktorý bol vyhlásený cez Operačné stredisko HaZZ BA. Išlo o olej na vozovke na Holubyho 85, Pezinok. Jednotka prieskumom zistila, že sa jedná o vytečený olej zo servoriadenia vozidla na cestnej komunikácii. Na mieste udalosti sa nachádzal oznamovateľ. ednotka na očistenie vozovky použila sorbent. Po ukončení prác si jednotka zbalila vecné prostriedky a vrátila sa na svoju základňu.



19. júl – Pezinská Baba

Vyhlásenie poplachu cez Operačné stredisko HaZZ v BA. Do zásahu bola privolaná aj jednotka DHZ PK. Išlo o požiar lesa – modrá cyklotrasa 1,5 km od parkoviska Pezinská Baba. Po príjazde na miesto udalosti sa jednotka spojila s veliteľom zásahu a ďalej postupovala podľa jeho príkazov. Jednotka požiar likvidovala pomocou dvoch D prúdov. Po likvidácii požiaru a po dohode s s veliteľom zásahu sa jednotka vrátila na svoju základňu, po ceste doplnila PHM a hasiacu látku.

Inzercia