LOADING

Type to search

Dobrovoľní hasiči Život

Zásahová činnosť Dobrovoľného hasičského zboru Pezinok

redaktor tvpk 03 júla 2024

25. jún 2024 – Bratislava – Podunajské Biskupice

V utorok 25. júna bola jednotka Dobrovoľného hasičského zboru Pezinok privolaná na základe vyhlásenie poplachu cez Krajské riaditeľstvo HaZZ v BA k požiaru skládky v Bratislave – Podunajských Biskupiciach. Po príjazde na miesto udalosti sa hasičská jednotka (HJ) spojila s veliteľom zásahy a ďalej postupovala podľa jeho príkazov. Jeden člen HJ zabezpečoval kyvadlovú dopravu vody z rafinérie Slovnaft (117.000 litrov vody doplnených do CAS na zásahových úsekoch), zvyšní dvaja členovia vykonávali hasiace práce v ADP na jednotlivých zásahových úsekoch podľa pokynov veliteľa zásahu. O 13:00 prišiel vystriedať s vozidlom NISSAN X-TRAIL troch dovtedy zasahujúcich členov. Ďalší člen HJ pokračoval v zabezpečovaní kyvadlovej dopravy vody (54.000 l vody). Po lokalizácii požiaru a po dohode s veliteľom zásahy sa posledný člen HJ vrátil na svoju základňu.




1. júl 2024 – Pezinok – M. R. Štefánika

V pondelok 1. júla bola privolaná jednotka Dobrovoľného hasičského zboru Pezinok privolaná k zatopenej pivnice v bytovom dome na ulici M. R. Štefánika č. 10. Jednotka po príchode na miesto udalosti prieskumom zistila, že sú zatopené pivničné priestory vplyvom prasknutého vodovodného potrubia. Na mieste sa nachádzali pracovníci firmy, ktorá vykonávala opravy potrubí. Hasičská jednotka pomocou kalového čerpadla vodu odčerpala. Po ukončení prác a zbalení vecných prostriedkov sa jednotka vrátila na svoju základňu.



1. júl 2024 – Pezinok – Cajlanská ulica

V pondelok 1. júla bola na výzvu občana privolaná jednotka Dobrovoľného hasičského zboru Pezinok do rodinného domu na Cajlanskej 24 v Pezinku. Dôvodom bol výskyt osieho hniezda na vstupe do domu. Hasičská jednotka hniezdo zlikvidovala pomocou spreja a CO hasiaceho prístroja. Po ukončení prác a zbalení vecných prostriedkov sa jednotka vrátila na svoju základňu.

Inzercia