LOADING

Type to search

Ostatné

Mesto Pezinok vyhlasuje verejnú súťaž: REVITALIZÁCIA CENTRA MESTA PEZINOK

redaktor tvpk 04 októbra 2024

Cieľom súťaže návrhov je získať architektonicko-urbanisticko-krajinársky návrh/riešenie revitalizácie centra mesta Pezinok, ktorý sa stane základným podkladom na dodanie kompletnej projektovej dokumentácie.

Zadanie je podkladom na priblíženie základných informácií o riešenom území a zadefinovanie dôležitých tematických okruhov, ktoré je potrebné riešiť, aby sa územie stalo kultivovanejším, organizovanejším a príjemnejším na pobyt. Územie je súčasťou pamiatkovej zóny, na ktorú sú prijaté zásady ochrany pamiatkového územia od Krajského pamiatkového úradu v Bratislave. Zadanie je zamerané na jestvujúce voľné, nezastavané plochy – cesty, chodníky, zelené plochy a podobne. Nepredpokladá búranie jestvujúcich budov, ani výstavbu nových.

Verejná súťaž prebieha v 2 kolách.

Predmetom súťaže návrhov v prvom kole je vyhotovenie architektonicko – urbanisticko – krajinárskeho návrhu zachytávajúceho celé riešenie územia so zameraním na odprezentovanie ideového konceptu identity územia a funkčno-prevádzkové definovanie územia, ktoré sa odvíja od tematických okruhov v území, akými sú identita, riešenie lokálnej mikroklímy, bezpečnosť a vzhľad verejných priestorov, sociálna funkcia mesta, ekonomická udržateľnosť a návratnosť a mobilita a doprava.

V druhom kole bude predmetom súťaže podrobnejšie architektonicko-urbanisticko-krajinárske riešenie revitalizácie centra mesta Pezinok podľa zón: Radničné námestie, Potočná ulica, okolie Domu kultúry a Farská ulica.

Lehota na predkladanie návrhov v prvom kole je 20. decembra 2024 do 12.00 h

Všetky informácie o vyhlásenej verejnej súťaži spolu so súťažnými podmienkami, zadaním aj súťažnými pomôckami sa nachádzajú na stránke TU.


Zdroj: www.pezinok.sk

Inzercia