LOADING

Type to search

Aktuálne

Mesto nasadzuje aplikáciu „SOM PEZINOK“

redaktor tvpk 01 júla 2024

Po úspešnom zavedení aplikácie Simplicity prichádza mesto Pezinok zmenou, ktorá má pomôcť pri rozvoji informovanosti Pezinčanov. Dochádza preto k rozdeleniu pôvodnej aplikácie na dve. Pôvodná aplikácia Simplicity bude určená pre návštevníkov mesta a turistov. Pre rezidentov, resp. obyvateľov mesta Pezinok vznikla nová aplikácia SOM PEZINOK, kde Pezinčania nájdu všetko potrebné pre uľahčenie života v meste. 

Vzhľadom na potrebu rozvíjania aplikácie o nové funkcionality sme sa v spolupráci s dodávateľom rozhodli vytvoriť pre obyvateľov Pezinka novú komunikačnú platformu, ktorá bude určená výhradne pre potreby Pezinčanov. Obyvatelia v novej appke nájdu aktuality z mesta, správy z mestského úradu, už čoskoro bude do nej integrovaný aj odkaz pre starostu, nechýba susedská burza a už čoskoro pribudne aj online vydanie časopisu Pezinčan,“ povedal vedúci referátu komunikácie mesta Pezinok Michal Lukáč. Ako ďalej dodal, prostredníctvom aplikácie budú môcť Pezinčania už na budúci rok môcť online zaplatiť dane a poplatky, či poplatky za parkovanie, ktoré budú súčasťou pripravovanej parkovacej politiky mesta Pezinok. „Našou ambíciou je, aby sa z tejto aplikácie časom stala Karta Pezinčana, tak ako to poznáme z moderných európskych miest,“ povedal Lukáč.

 „Stará“ aplikácia Simplicity zostáva v prevádzke a bude slúžiť hlavne turistom a návštevníkom mesta Pezinok. Ambíciou je, aby sa do aplikácie už čoskoro zapojili aj Ďalšie mestá a obce z pezinského regiónu. V Simplicity bude možnosť nájsť turistického sprievodcu, časový harmonogramu udalostí, ktoré sa budú konať v Pezinku a v okolitých mestách a obciach, bude možné si tu online zakúpiť cestovné lístky na akcie a eventy, či online zaplatiť za parkovné. „Predpokladáme, že aplikácia bude opätovne spustená už o niekoľko dní, maximálne o týždeň,“ zakončil vedúci referátu komunikácie Michal Lukáč.


Aplikáciu “SOM PEZINOK” si môžete stiahnuť na appstore a google play:

App Store (Apple): https://bit.ly/somPK_a


Google play (androidy, google): https://bit.ly/somPK_g

Inzercia