LOADING

Type to search

Aktuálne Hudba Kultúra Tradície, História

DNES: V Pezinku bude mať majster Eugen Suchoň pamätnú tabuľu a lavičku. Slávnostné odhalenie sa bude konať o 17.00 za Domom kultúry

redaktor tvpk 25 septembra 2024

Pri príležitosti 116. výročia narodenia nášho rodáka Eugena Suchoňa si vás spolu s potomkami majstra Suchoňa – rodinou Štilichovcov dovoľujeme pozvať na slávnostné odhalenie pamätnej tabule a lavičky, ktoré budú nielen nám, ale aj ďalším generáciám pripomínať život a dielo jedného z najväčších Slovákov.


Podujatie sa uskutoční zajtra, 25. septembra 2024 o 17.00 hod. na mieste, kde v minulosti stál jeho rodný dom – dnes priestor za Kultúrnym domom na Farskej ulici.



Po slávnostnom odhalení lavičky a pamätnej tabule bude v Dome kultúry v Pezinku nasledovať koncert v podaní študentov pezinskej ZUŠ a významných hostí – Ad Una Corda (Pezinský chrámový zbor), barytonistu Pavla Remenára a klaviristky Jordany Pavlovičovej.


Vzniká knižka pre deti o Eugenovi Suchoňovi a vy ju môžete podporiťV knižnej edícii VEĽKÍ ĽUDIA Z MALEJ KRAJINY vznikli už tri detské knihy o skutočných osobnostiach Slovenska. K príbehu o Milanovi Rastislavovi Štefánikovi, Ľudovítovi Štúrovi a Hane Gregorovej pribudne aj príbeh o pezinskom rodákovi Eugenovi Suchoňovi, ktorý sa zaľúbil do hudby a preslávil sa vďaka komponovaniu. Knihy z edície VEĽKÍ ĽUDIA Z MALEJ KRAJINY sú určené pre deti od 5 rokov a vy môžete podporiť vznik tej najnovšej – o Eugenovi Suchoňovi prostredníctvom daru v zbierke https://donio.sk/ja-som-eugen



Ilustračná fotografia: webumenia.sk / Ester Šimerová-Martinčeková: Portrait of Eugen Suchoň

Inzercia